Daan van twee slaapt al drie dagen en nachten niet meer.

Hij doet hazeslaapjes in de auto, valt tijdens het spelen letterlijk om van de slaap. Maar zodra hij in bed gelegd wordt is hij weer klaar wakker, en hij houdt dat de hele nacht vol.

Daan kijkt met grote ogen nieuwsgierig rond, hij reageert op alles wat hij ziet en hoort. Zijn moeder vertelt dat hij gelijk na zijn geboorte al heel alert was. Hij is steeds bezig met het volgende, bang iets te missen. Ze noemt hem dominant en nieuwsgierig.
Daan vindt alles leuk, hij houdt van gezelschap en uitstapjes, net als zijn ouders. En dus gaat Daan gezellig overal mee naartoe. Hij heeft een vaste bedtijd, met een vast ritueel, maar overdag is er geeen structuur, hij moet weleens slapen bij oma, bij een tante, op het kinderdagverblijf……en dat doet Daan wel, tien minuutjes, dan is hij weer wakker, om vooral niets te missen van het gezellige praten dat hij hoort.
Het is te zien dat Daan heel moe is. Hij valt veel over niks, hij kan letterlijk niet meer op zijn beentjes staan. Hij is zeurderig, eet slecht. Hij is oververmoeid en overprikkeld.
Ik geef zijn ouders een homeopathisch middel mee tegen de overprikkeling, zodat Daan rustiger wordt, met aan de ouders het advies de dag zo te plannen dat Daan iedere middag 1,5 uur in zijn eigen bedje slaapt, zonder visite in huis. En dat helpt heel goed. Totdat Daan een paar weken later een hele dag bij familie is, en daar ’s middags in bed wordt gelegd voor een slaapje. Na tien minuten is hij wakker, en die nacht slaapt hij niet.
Sindsdien zijn de ouders overtuigd, en slaapt Daan elke middag in zijn eigen bedje, en zijn de slaapproblemen voorbij.

mannetje-org