Vandaag kwam vrolijke peuter Sterre….

ze loopt nog niet los, maar kruipen kan ze als de beste. Totaal niet verlegen en niet onder indruk van de nieuwe omgeving kruipt ze meteen onder mijn bureau door, op weg naar mijn tas, die ik in een hoekje achter mijn bureau heb gezet. Afleiden met “echt speelgoed” lukt maar eventjes, dat vindt ze eigenlijk niet interessant, en ik zie haar oogjes alweer nieuwsgierig op zoek gaan naar iets anders leuks. Ze weet haar moeder dag en nacht bezig te houden, want doorslapen doet ze niet. Volgens haar moeder heeft ze de eerste maanden wel doorgeslapen, maar sinds ze drie maanden geleden twee oorontstekingen heeft gehad, niet meer. Tandjes…..? Ja, dat was in dezelfde periode. Ze is een hele onrustige slaper, en als mama ’s nachts niet meteen komt als ze wakker is, laat ze goed horen dat ze het er niet mee eens is. Ik geef voor Sterre het best passend homeopathisch middel mee, en ik ga ervan uit dat ze binnen twee weken beter slapen zal.

mannetje-org