Waar komt de baby vandaan?

Ik probeer er achter te komen wat de reden zou kunnen zijn dat een kindje niet lekker slaapt, en dat lukt soms als ik in gedachte helemaal in de huid van het kindje kruip. Ik ben dan voor heel even je kindje…… Ik ben dan even Cas van 2. Zijn moeder vertelt dat Cas ’s nachts vaak huilend wakker wordt, en dat is pas sinds hij een zusje heeft gekregen. Daarvoor sliep hij altijd heerlijk. Cas lijkt wel bang, hij is moeilijk te troosten. Cas’ zusje is ’s nachts thuis geboren, terwijl Cas lag te slapen.
Ik ben nu even Cas van 2, ik word ’s morgens wakker en er is ineens een zusje. Waar komt dat zusje ineens vandaan? Cas’moeder zegt dat ze hem verteld heeft dat het zusje groeit in mama’s buik. Hij mocht ook met mama mee een echo maken. Hij weet dat ook nog precies. Toen ze vorige week langs het echo-bedrijf fietsten, riep Cas nog: kijk mama, daar woont de baby!
En toen wist ik het ineens: Cas denkt dat papa en mama die nacht zijn zusje bij het echo-bedrijf zijn gaan halen, en dat hij alleen thuis is geweest toen hij sliep. Ik vraag aan moeder om er nog eens met Cas over te praten…..over hoe zusjes worden geboren. Cas slaapt weer…….

mannetje-org