Ik zal wel iets fout doen.

Het gebeurt met regelmaat tijdens een gesprek dat ik heb met een moeder van een kindje dat slecht slaapt, dat ze zegt: “ik heb alles geprobeerd wat het consultatiebureau, mijn moeder, vriendinnen mij hebben geadviseerd, en toch lukt het niet. Ik zal wel iets fout doen, het ligt vast ook aan mij”.
Als je kind niet rustig slaapt, dan is daar een reden voor, en om ervoor te kunnen zorgen dat een kind lekker slaapt, ga ik op zoek naar de boodschap. Wat probeert je kind je (onbewust) duidelijk te maken met zijn/haar slaapgedrag? Is er inderdaad een lichamelijk probleem of ongemak, of is er iets anders?
Ik wil de boodschap van je kindje vinden om ervoor te kunnen zorgen dat je hele gezin weer lekker slaapt en uitrust. Ik wil graag met je samenwerken aan een oplossing. Of je als moeder iets fout doet, dat is geen vraag die ik je zal stellen, want ik weet uit zestien jaar gesprekken met moeders, dat we als moeder allemaal meer dan ons best doen.

mannetje-org